Thaise keuken

Maak kennis met de Thaise keuken én de afhaalmaaltijden van Krua Don…!

THAISE KRUIDEN etc….

De Thaise keuken is geliefd over de hele wereld en kent een grote diversiteit aan gerechten. Bij de bereiding van Thaise gerechten worden veel verschillende zoveel mogelijk verse ingrediënten, groenten en kruiden gebruikt.

Veel gebruikte ingrediënten zijn zoete basilicum, koriander, kaffir-limoenblaadjes citroengras, laos, kokos, chilipepers, tamarinde, palm suiker en vissaus. De smaak is meestal een combinatie van zoet, zuur, zout, romig en pittig.

Voor mensen die niet van pittig gehouden kan ook niet of minder pittig gekookt worden.

Massaman curry: één van de meest populaire gerechten in de wereld.

Massaman curry met rund
THAISE MASSAMAN CURRY MET RUNDVLEES

Eén van de meest populaire Thaise gerechten is massaman curry. Massaman is een curry van kokosmelk, pinda, tamarindesap, vissaus, kokos, (palm)suiker en een verscheidenheid aan kruiden.

Het vlees wordt enkele uren in de curry gekookt zodat het vlees heerlijk mals wordt. Als laatste wordt zoete aardappel toegevoegd. Massaman curry is het lekkerst met rundvlees, maar kan ook met kip of varkensvlees worden bereid.

Krua Don maakt de massaman met rundvlees. De smaak is een combinatie van zoet, zuur en zout. Massaman curry is niet pittig. Massaman curry is door CNN genoemd als één van de ‘world’s 50 best foods’.

Uw Thaise kok

Ik ben Don Suksri, geboren en getogen in Rayong, Thailand. Voor Thaise mensen is lekker eten heel belangrijk. Ik ben daarmee opgegroeid en heb al vroeg van mijn moeder leren koken. Ik woon vanaf 1998 in Nederland. Koken is nog steeds mijn passie.